Doseganje želene donosnosti investicije v električna vozila si lahko zagotovimo z ustreznim sledenjem vzorcem rabe vozil, kar podjetju omogoči izboljšano rabo lastnega voznega parka in optimizirano polnjenje. Naše podjetje vam ponuja storitev upravljanja vozil, ki vas bo razbremenilo dnevne administracije vezane na upravljanje vašega voznega parka in vam omogočilo varno in učinkovito poslovanje.

Veliko podjetij se znajde v zagati, ko se odločijo za implementacijo električnih vozil v svoj vozni park. Naše podjetje jim pri implementaciji omogoča, da ohranijo kontrolo nad stroški vozil, načrtujejo željeno razpoložljivost vozil in zagotovljajo optimalno pokritost voznikov. Z ločenimi podatki o posamezni poti lažje identificiramo lokacije na katerih se vozila zadržujejo daljši čas in s tem lahko bolje načrtujemo in optimiramo tako polnilno infrastrukturo kot tudi sama polnjenja.

S popolno integracijo električnih vozil v vaš vozni park, boste lahko uporabili eno platformo za povečanje učinkovitosti voznega parka, zmanjšali obratovalne stroške, izboljšali varnost vaših voznikov in maksimirali uporabnost vaših električnih vozil.

Sistem upravljanja voznega parka (Fleet Management System) vsebuje šest glavnih funkcionalnosti.

Funkcija upravljanje voznega parka (Fleet Management) samodejno zagotovi vse podatke o vozilu, ki so pomembni za upravljanje. Zahtevani ključni parametri so prikazani v preglednih prikazovalnikih, tabelah in grafičnih prikazih v avtomobilski kabini s pritiskom na gumb. Velike količine podatkov postanejo uporabne informacije in podpirajo odločanje na podlagi dejstev pri načrtovanju in organizaciji voznega parka. Procesi vzdrževanja voznega parka so pregledni in omogočajo učinkovito upravljanje stroškov. Fleet Management omogoča uporabniku upravljanje različnih vrst vozil v enem sistemu.

Funkcija administracije voznega parka (Fleet Administration) povezuje zaposlene, vozila in stroje brez vseh dokumentov. Podatki za obračun se samodejno zaznajo in prenašajo v realnem času. Samodejno snemanje dejavnosti naredi izdajanje računov toliko bolj enostavno, učinkovito in hitro. Uprava flote avtomatsko vpiše delovne ure in poti potovanja ter delovne ure zaposlenih. Kot rezultat, imajo usposobljeni zaposleni manjše delovne obremenitve povezane z administracijo, kar pomeni, da se lahko osredotočijo na svoje osnovne delovne naloge.

Funkcija Eko vožnje (Fleet Eco Drive) spodbuja ekonomičeni način vožnje in motivira voznika, da vozi vzdržno, previdno in proaktivno glede na dogajanja na cesti. Poročila o kakovosti in načinu vožnje se pošljejo vozniku. Nenehno samopreverjanje vodi k izboljšanju kakovosti in načina vožnje. Kot sistem vzpodbude ta proces ustvarja občutek zdrave konkurence v delovni ekipi. Proaktivna in ekonomična vožnja lahko ustvari prihranke večje kot 10% operativnih stroškov pri čemer se ohrani enaka raven produktivnosti.

Funkcija (Fleet Dispo) je inteligentna spletna rešitev za upravljanje in optimiranje logistike. Prometne poti so načrtovane in optimizirane z enim klikom. Naročila se samodejno porazdelijo glede na razpoložljivo prevozno zmogljivost. Fleet Dispo zmanjša delovno obremenitev načrtovalca, ko gre za načrtovanje, s pregledom celotnega voznega parka v realnem času. Sistem optimira poti in izračuna njihovo donosnost. Paket poenostavlja procese v administraciji in evidentiranju zalog. Načrtovane in učinkovito izvedene poti se nato analizirajo in vmesniki z ERP optimizirajo administracijo.

Funkcija (Fleet Cool) zagotavlja nadzor nad hladilnimi enotami. Stranka bo med prevozom avtomatsko pridobila dokaz o neprekinjeni hladilni verigi prevoza toplotno občutljivega blaga. Senzorji spremljajo hladilne enote. Poleg različnih temperatur, sistem zanesljivo spremlja tudi delovanje hladilne enote ter njeno raven dizelskega goriva in akumulatorja.

Funkcija prenosa podatkov iz tahografa (Tacho Remote Download).

Pri nas lahko izberete naslednje storitve povezane z upravljanjem voznih parkov:

  • upravljanje vozila/voznega parka kot del sestavljene storitve poslovnega najema električnih vozil, ki vključuje dostop do telematskega sistema, kar omogoča pridobivanje, analiziranje in spremljanje podatkov ter dostop do rednih poročil
  • najem našega telematskega sistema s katerim sami upravljate vaš vozni park
  • »all inclusive« upravljanje voznega parka, kjer skrbništvo nad svojim voznim parkom v celoti prepustite našim strokovnjakom, vi pa ohranite ustrezen nadzor preko preglednih in promptnih poročil

Ker imajo podjetja različne potrebe in želje, različno organizirane poslovne procese ter uporabljajo raznovrstne tehnološke rešitve vam bodo naši strokovnjaki pripravili rešitve po vaši meri.