D2S kot aktivni deležnik sodeluje tudi v razvojnih projektih s področja mobilnosti. V tem trenutku je podjetje aktivno vključeno v projekt RED PULSE, hkrati pa s partnerji zagotavlja razvoj in dobavo polnilne infrastrukture za lahka električna vozila.

Cilj razvojnega projekta RED PULSE je zagotoviti dodatne funkcionalnosti telematskega sistema, ki bodo zagotavljale podatke v realnem času o moči in porabi motorjev z notranjim izgorevanjem (po cilindru). Prav tako bo na podlagi izmerjenih parametrov motorja možno diagnosticiranje napak delovanja motorja.

Trenutni off-line sistem uporablja dinamični preizkus motorja za izračun karakteristik in osnovnih parametrov motorja. Točnost metode 1-2% in preizkusni čas 1-2 min predstavlja veliko prednost v primerjavi z obstoječimi merilnimi metodami (npr. merilne mize).

Sistem bo uporabniku zagotavljal oddaljeno storitev za analizo podatkov za upravljanje voznega parka na trenutnem tehničnem stanju vozil. Na podlagi dinamike delovanja motorja (okoli 18 parametrov) se izračunava tudi stopnja obrabe in verjetnost izpada delovanja vozila.

Podjetje D2S skupaj s partnerji zagotavlja razvoj in dobavo polnilne infrastrukture po meri naročnikov. Razvoj je usmerjen predvsem v polnilno infrastrukturo za lahka električna vozila.